Tuula Saarikoski

Kuva: Aura Saarikoski /Partuuna

Partuunan hallituksen ensimmäinen puheenjohtaja vuosina 2011-2018. Kunniapuheenjohtaja 2018.

tuula.saarikoski@gmail.com

Syntynyt Viipurissa 27. 12. 1936
yo. 1956 Tyttönormaalilyseosta

Olen kirjoittaja.

Alun perin minusta piti tulla kuvataiteilija, mutta Ateneumissa, taideteollisessa korkeakoulussa, opiskelun alkuvaiheessa menin välillä vähäksi aikaa töihin mainostoimistoon, ja kuinka ollakaan…

Elinikäinen opiskelu jatkui, mutta ei akateemisella linjalla. Kouluttauduin kirjoittamisen ammattilaiseksi ensin kustannustoimittajana Tammessa, missä aloitin myös kääntäjän kirjallista uraa, sitten 1963 perustetun Anna-lehden alkutoimituksessa kirjoittavana toimittajana ja erilaisissa järjestelytehtävissä.

Elämän korkeakoulussa opiskelu jatkuu ilman välitutkintoja, loppututkintoa tai arvosanaa.

Olen toiminut kirjoittavana toimittajana, kaunokirjallisuuden kääntäjänä sekä tiedottajana Marimekossa. Vuonna 1986 perustin lasteni Helena Saarikosken ja Juri Saarikosken kanssa Saarikoski Oy:n ja tein sille töitä kääntäjänä ja kirjoittajana. Lehtijuttujen sijasta aloin kirjoittaa kirjoja, ensimmäisenä WSOY:n tilaaman kirjan Armi Ratiasta sarjaan Legenda jo eläessään. Sitä seurasi eri kustantajille elämäkertateokset Ansa Ikosesta, Tauno Palosta, Tarmo Mannista ja muista. Omasta elämästäni olen kirjoittanut kirjat Tiikerin polulla ja Valon ydin, ja viimeksi muistelmani Kaaos ja kirkkaus.

Saatavilla olevia kirjojani ja käännöksiäni voi ostaa Partuunan Kaupasta.