Juri Saarikoski

Kuva: Aura Saarikoski /Partuuna

juri.saarikoski@gmail.com
044 944 5923

Jurin teoksia on esillä ja myynnissä Partuunan Taidekaupassa.

Voit varata teosten näytön Jurilta ja ostaa taidetuotteita verkkokaupassa.

Lue Turo Saarisen tekemä haastattelu Juri Saarikoski, stadilainen moglari (Tsilari 2/2020, s. 34-35).

 

Huhtikuussa 1961 Juri Gagarin oli ensimmäinen ihminen avaruudessa. Synnyin saman vuoden juhannusaattona. Kului yli kymmenen vuotta ennen kuin ymmärsin, ettei kokkoja polteta ja Suomen lippuja liehuteta minun syntymäpäiväni kunniaksi. Olin istunut Juri Gagarinin ja John Cagen sylissä, olin seissyt erinäiset tunnit luokan häpeänurkassa Tehtaankadun kansakoulussa. 11-vuotiaana menin Norssiin klassikkoluokalle.

Joskus teini-ikäisenä aloin hiertää pigmenttejä tehdäkseni värejä, pohjustaa kankaita ja maalata niitä. Alkusysäyksenä ja innoittajana olivat ranskalainen impressionismi ja amerikkalainen uusekspressionismi, esimerkiksi Turner, Monet, Kiefer, Rothko, Pollock.

Valmistuin Kuvataideakatemiasta vuonna 1987 ja opiskelin sitten vielä ylimääräisen vuoden videotaidetta. Näyttelyt ja muu toimintani on lueteltu ansioluettelossa.

Maalarin työn ohella opetan kuvataiteen eri osa-alueita, muun muassa värioppia, sommittelua, perspektiivioppia ja materiaalioppia. Olen kuratoinut näyttelyjä ja toiminut luottamustehtävissä.

Olen välillä hakenut vauhtia taiteeseeni muualta: olen esimerkiksi hankkinut ravintolakokin koulutuksen. Kokin hommia teen kukkaroni virkistykseksi ajoittain edelleen.

Olen Auran  ja Ilmarin isä.