Juha Unkari

juhaunkari@gmail.com

Olen musiikkikasvattaja. Olen musiikkikasvatusteknologi. Olen syvästi sitä mieltä, että taide kuuluu kaikille. Tai oikeastaan sanon mieluummin: se, mitä kutsumme taiteeksi, on osa meitä kaikkia. Se on osa elämää. Jos otamme sen pois – jos muka jotenkin voisimme – ihmisyys meistä katoaa.

Olen peruskoulun musiikinopettaja sekä musiikin opetusteknologian kehittäjä ja kouluttaja. Partuunassa olen mukana tarjoamassa musiikkiteknologian ja opetustilojen suunnittelun tukea ja koulutusta ja pienimuotoista äänitystoimintaa ja musiikinopetusta tukevien oppaiden mahdollisia julkaisuja varten.

Kokoamani valtakunnallinen musiikin opetustilojen suunnitteluopas julkaistiin keväällä 2012. Olen myös käynnistänyt Helsingin kaupungin opetustoimen yhteisen koulutus- ja tuotantostudion Studio Kiven (toimintaa vuodesta 1995) ja koulujen musiikinopetuksen teknologian kehittämishankkeen (vuodesta 2006).

 

Unkari Juha toim. (432x640)

Juha Unkari (toim.) 2012: Musiikin opetustilojen suunnitteluopas. Peruskoulu ja lukio. Opetushallitus, Oppaat ja käsikirjat 2012:8. 144 s. Verkkojulkaisuun.