Irma Taivainen

taivainen.irma@gmail.com

Teatteri on yhteisöllinen taidelaji, siinä yksi sen viehätyksistä minulle. Teatteria ei ole ilman yleisöä. Esitys on aina vuorovaikutustilanne, voin antaa ja saada. Se on ihmisten kohtaaminen. Teatterin juuret ovat myös yhteisöllisyydessä. Teatterin kautta tai sitä hyödyntäen on ratkottu yhteisön asioita.

Kautta historiansa on teatteri kertonut ympäröivästä maailmasta, avannut keskusteluja, kommentoinut, tuonut ihmisille iloa ja uusia oivalluksia. Siinä sen toinen viehätys; voima, mahdollisuus, velvollisuus, vastuu. Kaikella taiteella on ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen ja yhteisöllisyyden vahvistamiseen monenlaisia työkaluja.

Näitä työkaluja olen soveltanut työssäni arki-ilmaisutaitojen kouluttajana, opettajana ja luennoitsijana. Tilauksesta tehdyt yhden naisen esitykseni ovat kohderyhmälle suunniteltuja ja niissä käsitellään tilaajan antamia aihepiirejä teatterin keinoin. Esityksiä voi luonnehtia stand upin ja teatterin yhdistelmäksi. Ylöspano on minimaalinen, mutta esiintyjä on aina selkeästi roolissa.

Kotisivuillani voit tutustua tarkemmin työhistoriaani ja ajatuksiini.

Olen avoin kaikille yhteistyöajatuksille, joilla voimme edesauttaa yksinäisyyden, ahdistuksen, kiireen ja levottomuuden viemän energian kanavoimista yhteisöä ja yksilöä rakentavaan käyttöön.

Suurimman osan työiästäni olen toiminut vapaana taiteilijana tai yksityisyrittäjänä. Osuuskunta on yhteisöllinen yhtiömuoto. Pitkän yksintyöskentelyjakson jälkeen tämä on mieluinen ja itseäni lähimpänä oleva toimintamuoto.