Katse pyhään

Ennakkotilauksessa nyt: uskontotieteen tutkijoiden artikkelikokoelma Katse pyhään. Näkökulmia uskonnon aineellisuuteen.

Miten ikonit voivat puhua? Mitä naisen huivi kertoo islamista? Miksi merenneito on kirkon seinällä? Miten kilven koristelu suojasi intiaanimiestä taistelussa? Mitä tiibetinbuddhalainen mandala kuvaa?

Kirjassa esitellään monenlaisten uskonnollisten esineiden tai uskontoon liittyvien kuvien kautta maailman uskontoperinteissä esiintyvää materiaalisuutta ja sen eri ulottuvuuksien tulkintaa. Lähtökohta on konkreettinen, yksittäinen kuva tai esine, jonka kulttuurista ja uskonnollista kontekstia avataan. Kirjoittajien valitsemat esimerkit havainnollistavat uskonnollisen symboliikan monimuotoisuutta esihistoriasta nykyaikaan asti.

Ennakkotilaus Partuunan verkkokaupasta tästä. Edullinen ennakkotilaushinta 24 euroa.

Kirja ilmestyy ennen juhannusta 2018. Ennakkotilaukset toimitetaan postitse heti kirjan ilmestyttyä painosta. Ennakkotilaushintaan sisältyy arvonlisävero ja toimituskulut Suomessa. Jos tilaat kirjan ulkomaiseen toimitusosoitteeseen tai jos haluat maksaa laskulla, tilaa osoitteesta tilaus@partuuna.fi.

Alexandra Bergholm ja Riku Hämäläinen (toim.), Katse pyhään. Näkökulmia uskonnon aineellisuuteen. Partuuna 2018. ISBN 978-952-68533-8-3. Noin 300 sivua, 170 x 230 mm. Kuvitettu (väri). Ilmestyy kesäkuussa 2018.